KOMBUCHA SIMONA - Komucha Melisa
Nazwa tego smaku jest hołdem dla legendarnej polskiej aktywistki lat 70-tych, która zapisała się na kartach historii działaniami na rzecz ochrony Puszczy Białowieskiej.
Jest jak sesja medytacji, która pomaga się wyciszyć i zrelaksować. Jej dominujący korzenno-cytrynowy aromat pochodzi z łodyg melisy, która ma kojący wpływ zarówno na duszę jak również i ciało. Relaksująca, wyciszająca o wyrazistym, ziołowym smaku jest kontrastem dla klasycznej, znanej dotychczas kombuchy. Wyjątkowy smak podkreśla dodatkowo fermentacja na drzewie czereśni.
„Nie bądźmy tacy skrupulatni – zbierajmy z ulic śmieci i papiery, ale zostawmy tu i ówdzie suche liście” – Simona Kossak
.
Pasuje do:
.
Fermentowana na drzewie czereśni. Naturalnie musująca. Może zawierać naturalny osad i celulozę bakteryjną
Produkt BIO
Wartości odżywcze w 100ml:
- Wartość energetyczna 75 kj/16 kcal
- Tłuszcz 0 g
- Węglowodany 3,9 g
- w tym cukty 3,8 g
- Białko 0,1 g
- Sól <0,03 g
Skład: Woda, napar roślinny (liście pokrzywy, łodygi melisy lekarskiej, liście mięty pieprzowej, liście czarnej porzeczki, liście werbeny cytrynowej), cukier trzcinowy bio, SCOBY (symbiotyczna kultura bakterii i drożdży)
/termin wazności 05.01.25/