Kombucha i inne napoje fermentowane
Liczba produktów: 12Tutaj znajdziesz kombuchę i inne napoje fermentowane jak np. kefir wodny FREST
Kombucha by Laurent
Kombucha to napój na bazie herbaty, który powstaje w procesie fermentacji. Fermentacja zachodzi, gdy przyjazne bakterie, drożdże i enzymy (inaczej probiotyki) konsumują cukier zawarty w słodkiej herbacie. Każda kombucha na świecie powstaje na bazie cukru, ale my stosujemy tylko ekologiczny, surowy cukier w niezbędnej dla procesu ilości. Herbata w kombuchy jest jednego pochodzenia – pozyskujemy wyłącznie organiczne liście. Starannie dobieramy owoce i przyprawy, by uzyskać zdrowy i pyszny smak. Jeśli napar wykonany jest w sposób naturalny i właściwy, pozyskanie jednej butelki może zająć aż do kilku tygodni.
Kombucha by Laurent to szeroki wybór smaków:
Kombucha szampańska: idealna do wzniesienia bezalkoholowego toastu! Trzy całkowicie nowe smaki Kombuchy, które są inspirowane światem szampana: wytrawne White Grapes, orzeźwiające Elderflower i niesamowita szampańska Kombucha z nutą czekolady (Oak& Chocolate).
Kombucha Platinum Edition: piękna kolekcja najlepszych w Europie regionów winiarskich, najsłynniejszych pisarzy oraz najwyższej jakości ziół i kwiatów: Włoska La Divina Commedia (mandarynka, cytryna sycylijska, miód), Francuska (lawenda, rozmaryn, miód),
Kombucha Pet-Nat to musujące trunki, które powstały metodą tradycyjną, z powtórną fermentacją w butelce i ze szczególna dbałością o ekologię: Laurie (werbena i mięta), Simona (melisa) oraz Julia (kwiat kasztanowca i hibiskus)
Kefir wodny FREST
Mikrobiota naszych jelit wpływa na cały organizm, a bakterie ją zasiedlające wspierają odporność, dbają o układ pokarmowy i nerwowy. Jednak żeby mikrobiota spełniała swoją rolę, musi być prawidłowa. Nadmierna higienizacja, zanieczyszczenia, przetworzona żywność, cukier, siedzący tryb życia i silny stres wpływają na nią negatywnie. Dlatego czas na zmiany.
Kefir wodny ma niezwykle rozbudowaną mikroflorę, ale jej skład dominują bakterie Lactobacillus, które wpływają na regulację mikrobioty jelitowej, wspierają układ pokarmowy, stymulują odporność oraz wpływają na samopoczucie i zdrowie psychiczne poprzez tzw. oś mikrobiota-jelita-mózg.
Frest nie smakuje jak tradycyjny mleczny kefir. Stworzony jest na bazie kefiru wodnego, dlatego ma lekką i orzeźwiającą konsystencję, a sam napój - ze względu na sposób powstawania - można porównać do kombuchy. Jest od niej jednak dużo bardziej delikatny, mniej drożdżowy i bardziej musujący.